NEW BALANCE Triatlon Jedovnice

20. 6. 2020

Tak první opravdový letošní triatlon mám konečně za sebou. I když to byl terénní (a horské kolo nemám, ani na něm nejezdím), nemohl jsem si nechat ujít letošní Jedovnice. Poslední deštivé dny se postaraly o pěkně bahnitou trať a intenzivní zážitek. I dnes od rána pršelo, ale ze 120 přihlášených závodníků to odradilo jen dva. Zbytek neváhal skočit do vln jedovnického rybníka a užít si závod naplno. Na startu bylo spousta zvučných jmen, jako Lukáš Kočař, Honza Čelůstka, Pepa Křivánek nebo legenda Milda Bayer. No s těmi nejde závodit, jen zpovzdálí sledovat, jak šlapou… Navíc to byl ultrakrátký sprint – 400 m plavání, 16 km na kole a 4 km běh.

Pro mně to byl hlavně testovací závod kondice – po trablích s plotýnkou na začátku roku jsem chtěl ověřit, jestli už jsem definitivně fit. (SPOILER: jsem 😀). 

Déšť nakonec nevadil vůbec, plavalo se celkem dobře, jen občas přišla nějaká vlnka nebo kopanec. Tmavě červené bójky skoro nešly vidět, tak mám pocit, že jsme si trochu naplavali navíc. Chtěl jsem mít odplaváno pod 8 minut, povedlo se. Po menších zmatcích v prvním depu (vracel jsem se pro odfouklé číslo) jsem na začátku kola byl optimistický – na asfaltu jsem soupeře sjížděl, sjezdy jsem šel naplno. JENŽE pak přišlo dlooouhé technické stoupání plné bláta, klacků, kaluží, bláta, bláta a bláta. No a tam jsem ztratil hodně a postupně jsem před sebe pouštěl jednoho soupeře za druhým. Ke konci kola na rovince jsem snad zas něco málo dohnal, ale prostě na horském kole naježděné nemám, doma se cítím být na silnici.

Druhé depo bylo pěkně svižné a vyběhl jsem na běh. Čtyři kilometry nejsou moc, tak jsem moc neztrácel čas s rozbíháním se, nohy držely a zase jsem se posunul o pár míst dopředu. Po rovince jsem snadno běžel pod 4 min/km – jen úvodní kopeček trošku zpomalil. Když si vezmu, jak dřel poslední měsíce návrat do původní kondice, jsem spokojený.

Závod to byl i přes „nepřízeň“ počasí povedený, bylo super potkat spoustu známých tváří a také podpora diváků – jak náhodných na trati – tak v prostoru cíle byla skvělá.

Délka závodu

400 m plavání
16 km MTB kolo
4 km běh

Čas

01:11:07
P: 00:07:24
K: 00:45:03
B: 00:15:57

  • Pořadí v M30-39 – 20 z 33
  • Pořadí muži – 38. ze 72